Contactati-ne

Instructiuni pentru tratarea apei din jacuzzi

Instructiuni pentru tratarea apei din jacuzzi

Pastrarea calitatii apei este foarte importanta. Intretinerea apei este una din cele mai putin intelese dar importante activitati pe care trebuie sa le desfasoare detinatorul unui jacuzzi.  Programul ales depinde de continutul in minerale al apei, frecventa utilizarii si numarul de persoane.

Exista trei activitati fundamentale privind intretinerea apei: Filtrarea, Dezinfectarea si Echilibrul Chimic/Control PH.

Inca de la inceput este recomandata utilizarea filtrului la umplerea jacuzziului  deoarece apa disponibila nu este apa pura. Astfel apa care ajunge in spa este deja filtrata si cu mai putine probleme in a mentine o apa de cristal.

Chiar daca sistemul de filtrare al jacuzziului functioneaza cateva ore pe zi pentru a elimina particulele din apa, el nu elimina bacteriile si virusii. Dezinfectarea este responsabilitatea detinatorului de jacuzzi. Ea poate fi realizata prin adaugarea regulata si periodica (zilnic daca este necesar ) a dezinfectantului. Dezinfectantii folositi pentru cazile cu hidromasaj sunt bromul si clorul. Dezinfectantul controleaza chimic prezenta bacteriilor si virusilor prezenti in apa. Bacteriile si virusii se pot inmultii rapid intr-o apa insuficient tratata.
Echilibrul chimic si controlul pH sunt deasemeni responsabilitatea detinatorului de jacuzzi. Va trebui sa adaugati substante chimice pentru a mentine nivelul optim al alcalinitatii (TA), duritatii apei (CH ) si pH (aciditatea). Un echilibru corect va minimiza depunerile de calcar, coroziunea metalelor si va extinde durata de viata a jacuzziului permitand si dezinfectantului sa actioneze cu eficienta maxima.

Confortul utilizatorului si calitatea apei sunt direct legate de pH-ul apei, care trebuie sa se situeze intre valorile 7-7,4. Aducerea nivelului de pH in limitele normale se face folosind corectorii de pH. (pH Plus; pH Minus).

Algele sunt o forma de viata vegetala care se dezvolta in toate apele statatoare expuse la lumina soarelui, aparitia lor produce inverzirea apei si reprezinta o posibila sursa de infectii. Impotriva acestora se folosesc substante algicide care vin in completarea tratamentului cu clor activ.

Metode de testare a calitatii apei.

Testarea corecta este o parte importanta a mentinerii calitatii apei. Va trebui sa puteti testa si corecta toti indicatorii mentionati. Chiar daca kit-urile de testare bazate pe lichide ofera cel mai inalt nivel de acuratete, hartia de test este cea mai utilizata si cea mai comoda metoda de testare, utilizata de majoritatea detinatorilor de spa. Totusi contaminarea hartiei de test sau niveluri excesive de dezinfectant pot afecta rezultatele. De aceea este foarte important sa cititi cu atentie instructiunile kit-urilor de testare lichida sau cu hartie de test.