Contactati-ne

HOT TUB   OFURO

Instrucţiuni de montare şi întreţinere

HOT TUB   OFURO

Instrucţiuni de montare şi întreţinere

Models:SR1600al,SR1800al,SR2000al,SR2200al,SR2400al,SR1600rv.SR1800rv,SR2000rv,SR2200rv,SR2400rv, SL1600al,SL1800al,SL2000al,SL2200al,SL2400al,SL1600rv.SL1800rv,SL2000rv,SL2200rv,SL2400rv

Montarea

În primul rând este necesară   pregătirea unui  loc  unde  se va  monta Hot tub-ul. Suprafaţa de montare trebuie să fie netedă. Este recomandată montarea pe grinzi de lemn sau pe placa de beton, datorită greutăţii de câteva tone a acestuia.  Grinzile de lemn  sau blocurile de beton  ar trebui să fie  de aproximativ 10-15 cm deasupra suprafeţei, în scopul asigurării   ventilaţiei/ circulaţiei aerului. În timpul montării trebuie stabilit  locul de scurgere a apei. Înainte de a monta hot-tubul, conectaţi un capăt al furtunului in partea de jos a sifonului. Asiguraţi-vă că  Hot tub-ul  dvs. nu este lăsat pe iarba pentru o perioadă lungă de timp,  iarba  împiedicându-l să rămână uscat cauzând   putrezirea acestuia. Se recomandă montarea lui într-un loc fără iarbă sau verdeaţă in scopul asigurării unei ventilaţii potrivite evitând mucegăirea părţilor   din lemn.

În cazul în care Hot tub-ul este montat în aproapierea  unor construcţii, de exemplu la marginea terasei, vă rugăm, verificaţi dacă coşul de fum  este  destul de departe de acoperişul construcţiei.

Distanţa trebuie  verificată atât în ​​direcţie orizontală şi  cât şi verticală pentru a evita riscul de incendiere. Vă rugăm să contactaţi un inspector de incendiu local pentru informaţii suplimentare.

Montarea Hot Tub-ului  Ofuro poate fi efectuată si pe cont propriu,  aşa cum acesta este asamblat. Este necesară doar montarea unui grilaj de lemn , a unei ţevi  şi montarea  treptelor din lemn .

UTILIZAREA

Atenţie! Înainte de incalzirea sobei  cada se va  umple cu apă. Nivelul apei  trebuie să ajungă obligatoriu la treizeci (30) cm deasupra marginii superioare a  sobei.

Înainte de a umple cada cu apă  se va  verifica dacă  scurgerea este închisă. Scurgerea  se află in partea de jos , lângă sobă.

La prima utilizare  Hot-tub-ul  poate fi neetanş/ poate avea scurgeri în mai multe locuri. Acest lucru este absolut normal datorită faptului că Hot-tub-ul este fabricat din lemn original. Acesta   se va dilata într-o anumită perioadă de timp. Înainte de a începe montarea este recomandată verificarea structurii îmbinărilor ce alcătuiesc marginea cadei .

După această verificare este necesară fixarea cât mai strânsă a inelelor  cadei, permiţând in acest fel  dilatarea mai rapidă a lemnului.

Pentru acest lucru există două piuliţe de fixare in partea  exterioară a cadei lângă sobă. Pentru a strănge inelele cu aceste piuliţe aveţi nevoie de o cheie de 19 mm.

Focul in soba submersibila se poate aprinde foarte uşor  dacă aveţi lemn uscat si scoarta de mesteacan pregătit în prealabil. În primul rând se pune scoarţa  de mesteacăn apoi  lemnul uscat . Lăsaţi capacul sobei deschis pentru alimentarea cu aer/oxigen.

În cazul în care fumul nu intră in coşul de fum, va  trebui să suflaţi in gaura coşului pentru a permite pătrunderea aerului. Astfel tirajul se formează in direcţia potrivită. În timpul încălzirii sobei puteţi controla  tirajul de fum cu ajutorul capacului. În cazul în care capacul este închis bine, focul se stinge. După încălzirea sobei şi utilizarea cazii  capacul se va păstra închis pentru a evita pătrunderea apei in sobă.

Atenţie! Nu este permisă  scurgerea  apei înainte ca  focul din  sobă  să se stingă şi cenuşa să se răcească.

Atenţie! Pe timp de iarnă nu este permisă  păstrarea căzii plină cu apă. Apa se va scurge sau se va menţine caldă.

Când apa este încălzită până la 40 ˚ C sau peste, este preferabil ca  baia să se facă în  poziţia semi-culcat, astfel încât inima să fie deasupra nivelului apei.

Se recomandă  folosirea unei berete (fes) in timpul băii fierbinţi pe  timp de iarnă.

 Nu se recomandă încălzirea excesivă a apei. Temperatura recomandată in cadă este de 37 ˚ C.

În cazul în care nu utilizaţi cada acesta se va acoperi pentru a preveni depunerea prafului şi a murdăriei.  Cu toate acestea nu se recomandă acoperirea ermetică, pentru a permite lemnului să respire şi in interior.

Soba se va curăţa la fiecare  3-7 utilizare, cu ajutorul unor ustensile adecvate.

Întreţinerea

Pe  timp de vară nu se recomandă păstrarea Hot Tub-ului gol pentru o perioada lungă de timp. Pentru a evita fisurile pe Hot-tub, acesta se va depozita in loc ferit de razele solare directe sau de orice fel de radiatoare sau sobe.

Este de preferat să trataţi Hot-tub-ul cu soluţii de protecţie. In cazul utilizării frecvente  a  Hot tub- ului   Ofuro se recomandă  schimbarea deasă a apei.

Hot-tub-ul poate fi curăţat şi întreţinut cu soluţiile de curăţat piscine.  După utilizarea apei de mare in Hot tub se recomandă clătirea cu apă moale.

Siguranţa

Este interzisă atingerea sobei sau a coşului de fum in timpul îmbăierii . Există pericol de ardere. Capacul se va prinde doar de  mânerul de lemn. Nu se recomandată montarea Hot tub-ului lângă o sursă de foc.

Atenţie la trepte mai ales pe timp de iarnă. Atenţie la siguranţa copiilor care se  află în sau în apropierea căzii.

Stimate Client!

Firma     SC PRODSALT SRL este recunoscătoare pentru alegerea dvs.. Am făcut tot posibilul ca acest produs să îndeplinească toate standardele europene de calitate . Pentru a evita orice neînţelegere vă recomandăm  să  analizaţi cu atenţie Instrucţiunile de utilizare, de întreţinere şi termenii de garanţie pentru acest produs.

Garanţia este valabilă numai cu factura .

În cazul în care aceşti termeni sunt încălcaţi garanţia este considerată nulă.

Instructiuni pentru tratarea apei din jacuzzi

7.1.Tratamentul initial al piscinei

7.1.1.REGLAREA pH-ului:

Confortul utilizatorului piscinei si calitatea apei sunt direct legate de pH-ul apei. Cu ajutorul trusei de analiza se masoara nivelul pH-ului, care trebuie sa se situeze intre valorile 7-7,4. Aducerea nivelului de pH in limitele normale se face folosind corectorii de pH. (pH Plus; pH Minus).

1.1. pH MINUS - PUDRA PENTRU CORECTIA pH -ului APEI
Acest produs este o pudra cu dizolvare rapida, diminuand pH-ul apei din bazinul dumneavoastra.

Instructiuni de utilizare: Dizolvati pudra intr-un recipient cu apa si apoi varsati solutia in dreptul stuturilor de introducere, cu sistemul de filtrare in functiune.
Dozaj: Pentru scaderea pH-ului cu o unitate :1kg la 100 m3 de apa.

1.2. pH PLUS-PUDRA PENTRU CORECTAREA pH-ului si alcalinitatii.
Corectorul pH Plus este o pudra cu dizolvare rapida care are ca actiune cresterea pH-ului, cat si a alcalinitatii(TAC). De fiecare data cand pH - ul apei din piscina scade sub 7 sau alcalinitatea este sub 10° f, trebuie sa utilizati acest produs.

Mod de utilizare:
Va recomandam sa dizolvati pudra intr-un recipient si apoi sa varsati solutia obtinuta in dreptul stuturilor de introducere, cu instalatia de filtrare in functiune.

Dozaj:
pentru cresterea pH-ului cu 1 unitate se utilizeaza 0,6 kg la 100m3 de apa. Pentru cresterea alcalinitatii cu 1° f se utilizeaza 1,5kg pentru 100m3 de apa.

7.1.2.TRATAMENTUL CU CLOR

Cu ajutorul trusei de analiza se verifica concentratia de clor (ppm). Tratamentul initial se realizeaza cu clor soc.

PASTILE EFERVESCENTE PENTRU CLORINARE SOC

Pastila de clor 50/20 este un comprimat efervescent care elibereaza rapid clorul, eliminand bacteriile si alte microorganisme prezente in piscina.

Mod de utilizare:
Verificati si mentineti pH-ul intre 7-7,5.
Tratament soc: 50-70 pastile pentru 100 m3 de apa. Amestecati pastilele intr-o cantitate oarecare de apa si varsati amestecul pe toata suprafata apei.
Tratament saptamanal: 25 de pastile pentru 100 m3 apa. Puneti pastilele in skimmere cu sistemul de filtrare in functiune. Nu puneti pastilele direct in bazin. Faceti, de preferinta, clorinarea soc dupa apusul soarelui si evitati utilizarea piscinei.

7.1.3. MASURAREA DURITATII APEI

Domeniul ideal pentru piscinele din rasini armate este de 175-225 ppm CaCO.3

ANTICALCAR + INHIBITOR DEPUNERI (antimetal)

Acest produs are o actiune permanenta si curativa, fiind eficient impotriva calcarului, impiedicand depunerile pe peretii piscinei si pe fundul bazinului. In plus, mareste rezistenta in timp a incalzitoarelor de piscina si impiedica coroziunea elementelor metalice din bazin.
Produsul se recomanda a fi utilizat la tratamentul initial si in mod particular in cazul in care se foloseste apa din fantani sau puturi.
Mod de utilizare:
varsati solutia in dreptul stuturilor de introducere cu instalatia de filtrare in functiune. Nu se recomanda utilizarea acestui produs simultan cu un alt algicid.

Dozaj:
- tratament initial : 1 litru la 100m3 apa
-tratament saptamanal : 1 litru la 100m3 apa.

7.2. Tratamentul de intretinere a piscinei

7.2.1.CLORINARE DE DURATA

1. GALETI STABILIZATORI PENTRU CLORINARE PERMANENTA

Galetii de clor 90 / 200 asigura o clorinare permanenta a apei din piscina dumneavoastra pe o durata de doua saptamani. Actiunea sa dezinfectanta prelungeste si elimina: bacterii, virusi, ciuperci si impuritati organice din apa.
In conditii normale de utilizare, acesti galeti nu au incidenta asupra pH-ului.
Pentru o clorinare soc va recomandam clor soc.
Acest galet nu contine calcar si previne tulburarea apei din motive organice.
Mod de utilizare: verificati si mentineti pH-ul intre 7,0- 7,4.
Pentru o dezinfectare de lunga durata: introduceti in clorinator sau in cosul skimmerelor 1 galet de clor pe saptamana pentru 25 m3 apa.
Continutul de clor activ trebuie controlat si mentinut intre valorile 0.4 ti 1,5 mg/l.

2. PREVENIREA APARITIEI SI DEZVOLTARII ALGELOR

Algele sunt o forma de viata vegetala care se dezvolta in toate apele statatoare expuse la lumina soarelui, aparitia lor produce inverzirea apei si reprezinta o posibila sursa de infectii. Impotriva acestora se folosesc substante algicide care vin in completarea tratamentului cu clor activ.

2.1. STAR-MIX algicid multifunctii: floculant - clarificant - anticalcar.

Acest produs actioneaza in etape succesive asupra apei din piscina.
In primul rand, algicidul actioneaza asupra algelor din bazin, apoi floculantul permite depunerea suspensiilor din apa si o clarifica, iar anticalcarul previne aparitia si dezvoltarea depunerilor de calcar.

Mod de utilizare:
varsati produsul in dreptul stuturilor de introducere cu sistemul de filtrare in functiune.

      - tratament initial 0,2 l pentru 10 m3 apa.
      - tratament saptamanal 0,2 l pentru 50m3 apa.

3. TABLETE MULTI - FUNCTII (500 g)

Tabletele multi-functii permit o intretinere rapida si completa a piscinei dumneavoastra. O singura pastila are ca efect:

 • dezinfecteaza apa cu clor
 • limpezeste apa
 • precipita microorganisme
 • lupta impotriva algelor.Tabletele multi-functii actioneaza eficient si rapid si va permit sa profitati de apa din piscina dumneavoastra o perioada cat mai lunga.

Mod de utilizare: Se introduc tabletele in cosul skimmerelor sau in clorinatoare.

 • Tratarea initiala:
  • reglati pH-ul apei intre valorile 7,0-7,4.
  • realizati un tratament soc cu clor
  • introduceti o tableta multi-functii pe saptamana pentru 50 m3 apa
 • Intretinerea saptamanala:
  • verificati si mentineti pH-ul intre 7,0-7,4.
  • introduceti o tableta multi-functii pe saptamana pentru 50 m3 apa

In cazul tulburarii apei datorata unei temperaturi exterioare ridicate sau datorate unei utilizari intense, realizati un tratament cu clor soc inainte de introducerea tabletelor multi-functii. In cazul prezentei algelor, efectuati un tratament algicid. Aceasta substanta este compatibila cu toate tipurile de filtre cu exceptia filtrelor cu diatomee si zeolit.

4. LIMPEZIREA APEI

In mod frecvent apa poate deveni tulbure din cauza unor particule care sunt prea mici pentru a putea fi retinute de filtru. In acest caz adaugati un agent de limpezire, care coaguleaza toate solidele in suspensie astfel incat sa fie retinute de sistemul de filtrare; apa devine astfel limpede si transparenta.

5. FLOCULTANT LICHID ( 2 LITRI )

Acest produs elimina particulele fine aflate in suspensie in apa piscinei dumneavoastra.
Floculantul se poate folosi pentru orice tip de filtru (nisip, cartut, diatomee).
Etape de utilizare:

 • flocularea se face intotdeauna seara, la apusul soarelui
 • umpleti bazinul la maxim
 • imprastiati produsul pe toata suprafata bazinului, fie direct, fie diluat.
 • lasati sa actioneze toata noaptea
 • dimineata curatati depunerile de pe fundul bazinului cu ajutorul aspiratorului, cu vana pe pozitia filtrare, dupa care spalati filtrul.
 1. KIT ANTRETINERE PISCINA (CU VOLUM INTRE 90 si 120m3 APA)

  Compozitia specifica a acestui kit permite tratarea piscinei dvs. o singura data pe saptamana.
  Continut: 2 litri lichid multiactiv:
 • ALGICID
 • ANTICALC-ANTIMETAL
 • FLOCULANT-pachet dezinfectant cu dubla actiune
  • CLOR SOC
  • CLOR LENT

Mod de utilizare:
Se introduc tabletele in cosul skimmerelor.

Tratarea initiala si permanenta (saptamanal):

 • varsati un sfert din lichid in dreptul stuturilor de introducere, cu sistemul de filtrare pentru accelerarea amestecului (urmariti gradatia de pe bidon);
 • introduceti un pachet dezinfectant (pentru mai putin de 90 m3 apa) sau doua (pentru mai mult de 90 m3 apa) in cosul skimmerelor (ambalajul de plastic al pachetului trebuie inlaturat in prealabil).

ATENTIE! PASTILELE DE CLOR LENT SI CLOR SOC SE INTRODUC NUMAI IN SKIMMERE SAU IN CLORINATOARE.
PASTILELE NU SE INTRODUC DIRECT IN BAZIN.